Sastojci

  • Jaja
  • Šećer
  • Šećer u prahu
  • Kakao
  • Maslac
  • Vanilin šećer
  • Brašno
  • Prašak za pecivo
  • Lešnik
  • Mleko
  • Čokolada
Čokoladna torta

Priprema recepta

Kore:
100g kakaa razmutite u 150ml vode da bude glatka masa bez grudvica.
375g maslaca, 3 kesice vanilin šećera, 300g šećera u prahu umutite da dobijete glatku masu, zatim dodajte jedno po jedno, 9 celih jaja.
Zatim dodajte 450g brašna, 2 praška za pecivo i 150g lešnika.
U kakao masu dodajte još 150ml mleka i dodajte predhodnoj masi.
Od ove mase peku se tri kore.
Kalup obložite papirom za pečenje i pecite kore na 180C, oko 25min.

Fil:
5 celih jaja, umutite sa 200g šećera i kuvajte na pari.
Kada se fil dobro zgusne, dodajte 150g čokolade.
U ohladjen fil dodati 250g maslaca i sve sjediniti.

Nafilovati kore sa čokoladnim kremom i ukrasiti po želi.