Sastojci

  • Wellness keks
  • Alpro mleko kokos-badem
  • Maslac
  • Šlag krem od vanile
  • Keks
  • Želatin
  • Jogurt light
  • Kokosov šećer
  • Vanilin šećer
Lagana torta sa jagodama i jogurtom

Priprema recepta

Kora:
Izmrviti 300g Wellness keksa. U odvojenoj posudi zagrejati 300ml Alpro mleka sa kokos-badem i 125g maslaca.
Kada se mleko ohladi zamesiti koru sa keksom i staviti na dno kalupa.
 Fil:
60g šlag krema od vanile
1 želatin
600ml light jogurta
100g kokosovog šećera
kesica vanilin-šećera
Želatin rastopiti u malo jogurta. Kada nabubri zagrevati uz stalno mešanje na laganoj vatri.
Odvojeno zamutiti jogurt, šećer i šlag. Dodati lagano vruć želatin i još malo mutiti.
Preliti fil preko kore i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru.
Pre služenja bogato posuti svežim jagodama.