Jednostavna jela poput svinjskih rebarca vrlo brzo i jednostavno mogu postati ekskluzivna jela za pamćenje - potrebno je samo malo mašte, meda i neobičnih začina!

Sastojci

  • oko 2kg svinjskih rebaraca
  • začini (so, biber, ruzmarin, crvena paprika)
  • ulje
  • Za glazuru:
  • jabuka
  • kašičica maslaca
  • kašika meda
  • 2 kašike aceto balsamico
  • 4 kašike kečapa
  • začini (so, kajenski biber, čili, korijander, origano, malo cimeta)
Pikantna svinjska rebarca

Priprema recepta

Rebarca dobro premažite začinima, zalijte uljem i ostavite ih da se mariniraju preko noći.

Pecite ih 45 minuta na 150 stepeni. Izvadite ih iz pećnice, uklonite višak tečnosti i ostavite ih 10-ak minuta da se odmore/ohlade (ovaj korak će osigurati sočnost mesa kasnije).

U međuvremenu skuvajte jabuku sa cimetom u malo vode, pa ih kasnije izmiksajte.

U drugoj posudi otopite maslac, dodajte mu med, aceto balsamico, kečap i začine (ne štedite na začinima, neka rebarca budu pikantna). Kad se svi sastojci dobro povežu, dodajte jabuku i dobro promešajte. Procedite smesu kroz cediljku da dobijete finu teksturu glazure (ostatak pojedite kasnije sa mesom).

Premažite rebarca glazurom i vratite ih u pećnicu na 200°C na 5 minuta. Okrenite rebarca, premažite ih i sa druge strane i pecite još 5 minuta da dobiju finu hrskavu koricu.

Prijatno!