Sastojci

  • 8 kotleta losos pastrmke
  • 1 dl soja sosa
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 limun
  • 1 kašičica šećera
  • 3 čena belog luka
  • prstohvat đumbira
  • 1 veza blitve
  • 600 g krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • mešavina začina
  • so i biber
Marinirana losos pastrmka

Priprema recepta

U odgovarajućoj posudi sjediniti soja sos, maslinovo ulje, 2 kašike soka od limuna, šećer, đumbir i začine po ukusu. Kotlete losos-pastrmke potopiti u pripremljenu marinadu i ostaviti u frižideru najmanje 120 minuta. Krompir obariti zajedno sa ljuskom, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti, oguliti i iseći na kocke.

Blitvu očistiti pa kratko blanširati u slanoj vodi kako bi omekšala pa je ocediti od suvišne tečnosti i iseći na kocke. Crni luk očistiti i iseći na rebarca. U odgovarajućoj posudi sjediniti obareni krompir, blitvu, crni luk, preostali sok od limuna, malo maslinovog ulja i začine po ukusu. Polako promešati varjačom. Marinirane kotlete pastrmke ocediti od suvišne tečnosti i ispeći na roštilju ili u tiganju. Poslužiti uz prilog od krompira i blitve.

Prijatno!