07.05.2020.
Ukoliko je jutro vaš omiljeni deo dana, a doručak omiljeni obrok, donosimo vam predlog kako možete da započnete dan. Ako još tražite inspiraciju za pripremu jaja, onda ste na dobrom mestu.
Za mnoge od nas, jaja su jedna od najpopularnijih namirnica kada je u pitanju doručak. Jednostavna su za pripremu i zdrava, i zato ih većina koristi za najvažniji obrok u danu. Sigurno ste ih pripremali na oko, kao kajganu ili omlet, kao kuvana i barem na još nekoliko načina. Ako niste probali ovaj, probajte sada. Pored jaja, koristite tost, parče hleba, ili čak lisnato testo ukoliko u njemu uživate, i sigurni smo da će vam se dopasti!
Ako ste navikli da zabeležite sastojke, upišite jaje, tost, parče hleba ili lisnato testo, puter, so, biber, rendani sir. Uz pomoć noža izrežite tanki sloj iz sredine tosta ili hleba, da bude dovoljno velik da u njega stane jaje. Uz pomoć kašičice lagano pritisnite tost prema dole kako bi se formiralo udubljenje unutar tog izrezanog dela. Ponovite to na onoliko tostova koliko želite da pripremite za doručak. Hleb začinite solju i biberom. Razbijte jedno jaje u svako pripremljeno parče tosta. Možete da ga začinite dodatno, prema želji. Lagano nanesite puter na ivicu tosta i na njega dodajte malo sira. Pleh za pečenje obložite masnim papirom i stavite na njega pripremljene tostove. Stavite u rernu na 180 stepeni oko 10 do 15 minuta, odnosno dok jaje ne bude pečeno po želji. Izvadite, poslužite toplo. Ukoliko želite možete da ukrasite mladim lukom ili vlašcem, ili povrćem.
Prijatno!