Sastojci

  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike amaretta
  • 250 g svežih borovnica
  • 250 ml slatke pavlake
  • 250 ml mleka
  • 2 ravne kašike skrobnog brašna
  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 kašike amaretta
  • prstohvat (himalajske) soli
  • i još:
  • domaći korneti
  • listići sveže mente
  • šaka svežih borovnica
Domaći sladoled od borovnica

Priprema recepta

U šerpicu sam stavila šećer, amaretto i borovnice, ostavila pola sata da odstoje a onda kuvala na laganoj vatri 15-ak minuta stalno mešajući.

Sačekala sam da se borovnice malo prohlade a onda ih smiksala u električnoj seckalici (ili može i štapnim mikserom ako ga imate).

Presula sam smesu u hladnu činiju, sačekala na sobnoj temperaturi da se prohladi a onda preko noći stavila u frižider.

Sledećeg dana smesu sam stavila u aparat za sladoled i hladila 20-ak minuta a onda presula u posudu za friz i držala minimum 4 sata a onda servirala sa malo svežih borovnica. 

Izvor: jaukuhinji.com