Sastojci

  • 400g mlevenog keksa
  • 3 kašičice seckanih oraha
  • 200g rastopljenog putera
  • 10 listova želatina
  • 500g posnog krem sira
  • kesica vanilinog šećera
  • 3 kašike soka od limuna
  • 60g šećera u prahu
  • 2 mango
  • 400g slatke pavlake
Mango torta sa sirom

Priprema recepta

Pomešajte keks sa puterom i orasima. Obložite pleh za tortu sa prstenom od oko 26 cm prečnika, pek papirom i prekrijte dno masom od keksa koji je potrebno ohladiti u frižideru oko 60 minuta. Rastopite listove želatina. Ispasirajte jedan mango u blenderu. Pomešajte posni krem sir sa kesicom vanilinog šećera, sokom od limuna i šećerom u prahu. Ocedite želatin i rastopite ga u šerpici. Pomešajte želatin i 2 kašike krema od sira, pa onda u to umešajte u ostatak krema. Čim masa počne da želira, dodajte mango i umešajte umućenu slatku pavlaku. Sipajte masu preko kore i hladite je u frižideru oko 3 sata. Ispasirajte i drugi mango i pomešajte ga sa već pripremljenim želatinom iz kesice. Prelijte tortu i ostavite da se žele dobro stegne, a nakon toga je možete ukrasiti seckanim mangom po želji i uživati u sjajnom ukusu.