Sastojci
-
500 g telećih šnicli
- 250 g pršute
- 1 kg krompira
- 50 g maslaca
- malo mleka
- peršun
- so, biber, ulje
- Za sos holandez:
- 250 g maslaca
- 2 žumanceta
- 4 kašike belog vina
- sok od jednog limuna
- so, biber
Priprema recepta
Skuvajte krompir, izgnječite ga, dodajte maslac i mleko, pa napravite pire. Šnicle istanjite tučkom za meso, posolite, pobiberite, obmotajte pršutom i ispecite na zagrejanom ulju. Za sos rastopite maslac i ostavite ga sa strane. Stavite manju šerpu u veću posudu s ključalom vodom i na pari umutite žumanca i belo vino. Polako, uz stalno mućenje, dodajte rastopljeni maslac, malo soka od limuna, so i biber. Kada počne da se zgušnjava, sos je gotov. Na sredinu tanjira sipajte krompir pire, preko njega stavite šniclu, a okolo sipajte holandez sos i ukrasite seckanim peršunom.