Ovaj tatar biftek delo je poznatih majstora mesare Morava koji ga već decenijama i po istoj recepturi proizvode, a koji Vam iskreno preporučujemo. Sačinjen je isključivo od vrhunskih komada junetine, usitnjene i pomešane sa 11 idealno izbalansiranih sastojaka. Tako se kreiraju plemeniti ukus i tekstura koji će, sasvim sigurno, razgaliti sva Vaša čula!
Da li ste znali?
Po predanju, tatar biftek je jelo čuvenih varvarskih ratnika Tatara koji su ispod svojih sedala nosili sveže komade mesa koji bi tokom dugotrajnog jahanja omekšali i tako bili lakši za konzumaciju bez dodatne termičke obrade. Ovo drevno i naizgled jednostavno jelo dalje su usavršavali vrhunski kuvari ruskih careva, da bi ih tek kasnije Hamburški trgovci preneli u zapadnu Evropu.
Predlog serviranja tatar bifteka
Tatar biftek najčešće predstavlja izvanredno predjelo čija se lepota serviranja pre svega krije u jednostavnosti. Postoji mnogo načina za serviranje i ni jedan nije pogrešan.
Predlažemo da sadržaj teglice izručite na sredinu drvene daske za sečenje, ili neke druge ravne površine i oblikujete ga. Ukoliko želite, nakon oblikovanja, na njega možete dodati i jedno žumance od kokošijih jaja.
Sa strane poređajte topli prepečeni hleb, a dodajte i kocku putera čiji će lagani ukus savršeno isticati teksturu i aromu ovog jednostavnog, a opet, vrlo zahtevnog delikatesa. Aranžman dodatno obogatite sa par čeri paradajza, kao i listovima rukole čija se gorčina odlično slaže sa kompleksnim ukusom i teksturom prvoklasnog bifteka. Porcija od 200g je idealna mera za četiri osobe.
Uz tatar biftek predlažemo i konzumaciju crvenih vina, pre svega od sorti Merlot i Cabernet, a koja će dodatno upotpuniti vaše gastronomsko iskustvo.
Prijatno!