Opšte je poznato da kupus obiluje vitaminima i mineralima, pre svega vitaminom C, fosforom, kalcijumom, cinkom, magnezijumom, vitaminom A, B1, B2...
Zeleni i crveni kupus posebno su važni kao izvor vitamina K. Vitamin K važan je i za pravilno zgrušavanje krvi, razvoj kostiju i održavanje zdravlja arterija. Osim najpoznatijem zelenom kupusu, velika važnost pridaje se i onom crvenom.
Zbog svega toga, IDEA je za vas pripremila Festival vitamina tokom kog vas u ovoj nedelji častimo kupusom i salatom. 25% popusta vas očekuje od 24 – 30. avgusta na mladi, crveni i kineski kupus; na Lolo Rosso, Lolo Bionda, Kristalku, Iceberg i zelenu salatu, kao i na radič. Nadamo se da ćete u našoj bogatoj ponudi pronaći pravu salatu za vas!
SUPERSAVET: Jedna od najvećih zamerki kupusu jeste što stvara nadutost, međutim glavni razlog tome je njegovo kuvanje. Kupus kuvanjem gubi i mnoga lekovita svojstva, pa se preporučuje da se jede u sirovom obliku ili eventualno kuvan na pari.