Veliki izbor svežeg mesa u ponudi odeljenja mesare IDEA prodavnica dodatno je proširen prvo ponudom svežeg konjskog mesa, a sada i mesom kunića.
Specijaliteti od konjskog mesa i kunića predstavljaju pravi izbor za sve gurmane i ljubitelje zdrave ishrane. Meso kunića je niskokalorično, bogato proteinima, bakrom i cinkom i preporučuje se svima koji vode računa o zdravlju. Konjsko meso, bogat je mineralima i vitaminima, a zbog povoljnog uticaja na krvnu sliku posebno se preporučuje kao sastojak u ishrani dece, trudnica, odraslih i starijih osoba.
Ukoliko želite da obradujete svoje prijatelje i porodicu specijalitetom od svežeg mesa vrhunskog kvaliteta koje vam nudi IDEA evo interesantnih recepata.
Kunić u belom vinu
Sastojci: Meso kunića od 1,2kg maslinovo ulje luk, šargarepa, stabljike celera, pečurke po izboru 1 čaša belog ili crnog vina so |
Priprema: Istranžiranog kunića stavite u vodu sa sirćetom da odstoji 30 minuta, nakon čega ga isperite i osušiti u krpi. U zagrejan tiganj sipajte 3 kašike maslinovog ulja sa dva češnja belog luka, iseckanom glavnicom crnog luka, šargarepom, stabljikom celera i očišćenim i iseckanim šampinjonima. Nakon 2-3 minuta u tiganji na jakoj vatri ubacite kunića da dobije zućkasto - narandžastu boju. Kada je meso dobilo boju sa obe strane poslite i dodajte čašu vina. Nakon što je vino isparilo, prelite sadržaj sa jednom čašom vode i ostavite da se kuva na srednje – slaboj vatri dok meso ne postane mekano. Potrebno je oko 40 minuta da meso bude spremno. |
Taljata od konjskog mesa
Sastojci: 800 g ramsteka od konjskog mesa 1 dl aceto balsamico 2 dl maslinovog ulja extra vergine mešavina začina krupna so biber |
Priprema: U secko ili blender ubacite malo ruzmarina, par listova žalfije, bibera u zrnu, komadić cimeta, malo kumina i prstohvat soli. Izblendirajte. Na celu površinu mesa nanesite začine. U jednoj velikoj činiji pomešajte maslinovo ulje i aceto balsamico, u koju ćete staviti konjsko meso da odstoji oko sat vremena. Pecite mesto na jakoj vatri oko 15 minuta na gril tiganj ili pravom grilu, sa svih strana. Ispečeno meso umotajte u stanijol i ostavite da odstoji 15 minuta kako bi pokupilo sokove. U šerpici zagrejte marinadu u kojoj ćete seći meso na šnicle debljine od oko 2 cm. Servirajte meso na uz zelenu salatom i rukolu. Prijatno! |
Meso kunića možete pronaći u asortimanu ovih IDEA prodavnica:
Masarikova 5, Beograd
Južni bulevar 95, Beograd
Bulevar Mihaila Pupina 4, Beograd
Bulevar Umetnosti 4, Beograd
Makenzijeva 81, Beograd
Blok 62, Beograd
Konjsko meso možete pronaći u asortimanu ovih IDEA prodavnica:
Masarikova 5, Beograd
Južni bulevar 95, Vračar, Beograd
Makenzijeva 81, Vračar, Beograd
Bulevar Mihaila Pupina 4, Novi Beograd
Gandijeva 26, Novi Beograd
Turgenjeva 10, Čukarica, Beograd
Bulevar Oslobođenja 162b, Voždovac, Beograd
Vojvode Stepe Stepanovića 9i, Kaluđerica, Beograd
Narodnog fronta 53A, Novi Sad
Jovana Dučića 9, Novi Sad
Naselje Marko Peričin bb, Sremska Mitrovica
Novosadska 12-16, Inđija
Bulevar Vojvode Putnika 79, Sremska Kamenica
Nemanjina 1, Požarevac