Mešano povrće sa tunom
Sastojci:
- 1 struk praziluka
- 2 šargarepe
- 2 mlade male tikvice
- po jedna crvena, žuta i zelena babura
- 1 čaša gustog paradajz soka
- 2 konzerve Ocean tunjevine
- peršun
- biljni začin
Uputstvo za pripremu:
Svo povrće prethodno iseci na „žilijen“ (uske uzdužne trake) pa u voku ili većem tucanom tiganju na ulju dinstati sledećim redom: šargarepa, praziluk, tikvice, biljni začin, paprike i na kraju zaliti paradajzom.
Dok se krčka voditi računa da se povrće ne raskuva već da bude „al dente“. Odmaći sud sa vatre i umešati peršun i Ocean tunu ocedjenu od ulja.
Služiti uz testeninu. Po želji posuti parmezanom i ukrasiti maslinkom.
Makarone sa tunjevinom
Sastojci:
- pakovanje makarona
- 2 konzerve Ocean tunjevine
- 200 g tvrdog sira
- ulje
- brašno
- crvena paprika
- kuvani paradajz
- beli luk
Uputstvo za pripremu:
Propržiti malo brašna i crvene paprike na ulju, naliti paradajzom i dodati beli luk, krčkati par minuta. Obariti makarone.
U vatrostalnu posudu poredati makarone, preliti sosom, staviti tunjevinu i narendati sir. Naredati tako tri reda, i odgozgo narendati dosta sira. U zagrejanu rernu na 250°C staviti 10-15 min. da se zapeče.
Prijatno!