Sastojci

  • 200g mlevenih oraha
  • 25g seckanih oraha
  • 500g očišćenih svežih urmi
  • 60g kakao praha
  • 80g proteina konoplje
  • 1 kašičica cimeta
  • malo morske soli

Za čokoladni preliv:

  • 120ml kokosovog ulja
  • 50g kakao praha
  • 60ml javorovog sirupa (ili meda)
  • malo morske soli
Kolač sa orasima koji se ne peče - bez mlečnih proizvoda, jaja i glutena

Priprema recepta

U električnom secku sameljite orahe. Dodajte protein konoplje, kakao, cimet, malo soli i na kraju urme. Miksajte dok se sastojci dobro ne ujednače. Dodajte zatim seckane orahe, izmešajte pa dobijenu masu rasporedite po plehu obloženom papirom, veličine 20x20cm. Ako se testo lepi za prste, pokvasite ruke. Kada završite, kolač smestite u zamrzivač na 10-15 minuta. Za to vreme otopite kokosovo ulje i dodajte kakao prah, javorov sirup (ili med) i malo soli.

Ohlađeni kolač prelijte sa čokoladnom glazurom.  Ako imate dosta čokolade za preliv, prvo iskoristite polovinu preliva, zatim smestite kolač u zamrzivač da se glazura stegne, pa nakon toga izlijte ostatak. Kolač secite nožem prethodno uronjenim u toplu vodu.