Sastojci

  • 100g brašna od leblebije
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 10g proteina graška
  • 1,5 kašika čia semenki+3 kašike tople vode
  • 2 kašike stevija praha
  • 1 manja banana
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kašičica cimeta
  • 40g tamne čokolade
Krofne sa bananama i čokoladom - bez jaja, mleka i glutena

Priprema recepta

Zagrejte rernu na 180°C. Pomešajte čia semenke sa vodom i ostavite sa strane 10-15 minuta dok se ne formira gel. Posebno sjedinite sve suve sastojke. Izgnječite bananu, dodajte je čia semenkama pa sve izmešajte sa suvim sastojcima. Pecite u kalupima za krofne, ili kalupima za mafine na 180°C 15 minuta. Ostavite krofnice da se ohlade, pa ih pospite mešavinom cimeta sa malo šećera ili otopljenom tamnom čokoladom.

Napomena: brašno od leblebije možete zameniti drugim brašnom bez glutena, a čia semenke jednim jajetom.