Sastojci
- 1/3 šolje ovsenih pahuljica
- 1/4 šolje kakao Praha
- 3/4 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 1/8 kašičice sode bikarbone
- 1/3 šolje izgnječene banane ili pirea od kuvanih jabuka
- 1 konzerva crnog pasulja ili 1,5 šolja kuvanog
- 1/4 šolje namaza od čokolade i lešnika
- 1/3 šolje javorovog sirupa ili meda
- 2 kašičice vanila ekstrakta
- Seckana čokolada
Priprema recepta
Zagrejte rernu na 180 °C. Pripremite 8-9 kalupa za mafine. Ocedite pasulj od vode i višak tečnosti uklonite ubrusom. Ovim će se eliminisati ukus pasulja. Sve sastojke izmiksajte u blenderu, dok masa ne postane ujednačena. Punite kalupe za mafine, od gore pospite seckanom čokoladom i pecite tačno 13 minuta. Nakon tog vremena delovaće nepečeno, ali upravo su onakvi kakvi treba da budu. Ostavite mafine da se ohlade, a zatim ih premestite u posudu u kojoj će preko noći ostati u frižideru. Sutradan su spremni za služenje. Ovi mafini ne sadrže brašno, pa će imati nešto drugačiju teksturu, ali i zanimljiv ukus. U frižideru se čuvaju 3-4 dana, a u zamrzivaču 2-3 nedelje.