Sastojci

  • 120 g ovsenih pahuljica
  • 85 g kinoe (nekuvane)
  • 150 g sirovog badema
  • 1 kašika semenki lana
  • 60 g kokosovog ulja (u čvrstom stanju)
  • 80 g meda
  • mango, passion fruit / marakuja i grčki jogurt za posluživanje
Kinoa granola

Priprema recepta

Obložite pleh od rerne papirom za pečenje, rernu upalite da se greje na 180c.
Badem možete ostaviti ceo, a možete ga nožem ugrubo usitniti. U veliku činiju stavite ovsene pahuljice, kinou, semenke lana i badem. U šerpici samo otopite kokosovo ulje i med i prelijte preko suvih sastojaka. Sjedinite sastojke pomoću kašike pa prebacite na pleh. Rasporedite da sve bude u jednom sloju i stavite u rernu da se peče na oko 20 minuta. Posle 10 minuta izvadite, promešajte i zarotirajte pleh kako bi se granola ravnomerno ispekla. Vreme pečenja je najbolje da prilagodite svojoj rerni, meni treba oko 20 minuta da granola dobije boju, a vi pratite situaciju pa ako vam se učini da je i ranije gotova (vodite se bojom, pazite da vam ne zagori što se lako desi), izvadite iz rerne. Kada je gotova, izvadite i ostavite na plehu da se u potpunosti ohladi (izvucite papir kako bi granola ležala na toplom plehu koji će je dodatno “osušiti”).
 
Poslužite uz grčki jogurt, mango i marakuju.
 
 
Recept nastao u saradnji sa blogom Prstohvat soli