Sastojci

  • 1 šolja kinoe
  • 2 šolje supe od povrća
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 1 češanj belog luka
  • 1 šolja graška i naseckane šargarepe (sveže ili smrznuto povrće)
  • 2 jajeta
  • 2 kašike soja sosa
Kinoa sa povrćem

Priprema recepta

Izmešajte dobro ispranu kinou sa supom od povrća i ostavite da proključa. Zatim smanjite temperaturu i pustite da krčka u poklopljenoj posudi 15-20 minuta, dok  ne bude kuvana.

U međuvremenu na većem tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte naseckan crni luk. Mešajte par minuta dok ne postane staklast, pa dodajte šargarepu i grašak. Kada povrće omekša, umešajte izgnječen beli luk. Zatim sadržaj pomerite na jedan kraj tiganja, a na drugi dodajte 2 umućena jajeta i mešajte ih dok se ne ispeku. Sjedinite zatim jaja sa povrćem, dodajte skuvanu kinou i soja sos. Sve dobro promešajte.

Napomena: po želji izostavite jaja u pripremi ovog obroka, a u frižideru ga čuvajte najduže tri dana.