Sastojci
- 1 šolja kinoe
- 2 šolje supe od povrća
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 1 češanj belog luka
- 1 šolja graška i naseckane šargarepe (sveže ili smrznuto povrće)
- 2 jajeta
- 2 kašike soja sosa
Priprema recepta
Izmešajte dobro ispranu kinou sa supom od povrća i ostavite da proključa. Zatim smanjite temperaturu i pustite da krčka u poklopljenoj posudi 15-20 minuta, dok ne bude kuvana.
U međuvremenu na većem tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte naseckan crni luk. Mešajte par minuta dok ne postane staklast, pa dodajte šargarepu i grašak. Kada povrće omekša, umešajte izgnječen beli luk. Zatim sadržaj pomerite na jedan kraj tiganja, a na drugi dodajte 2 umućena jajeta i mešajte ih dok se ne ispeku. Sjedinite zatim jaja sa povrćem, dodajte skuvanu kinou i soja sos. Sve dobro promešajte.
Napomena: po želji izostavite jaja u pripremi ovog obroka, a u frižideru ga čuvajte najduže tri dana.