Sastojci

  • 130g prosa
  • 400ml vode
  • 170ml sojinog, bademovog ili mleka bez laktoze
  • malo soli

Za posipanje:

  • 2 kašike kokosovog brašna
  • 6 jagoda
  • 1/2 banane
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 2 kašičice javorovog sirupa
Tropska kaša od prosa

Priprema recepta

U tiganju bez masnoće propecite proso oko 2-3 minuta dok ne dobije zlatno braon boju. Dodajte zatim prokuvanu vodu i malo soli pa ostavite da krčka na najnižoj temepraturi 15 do 20 minuta tako da proso omekša i upije svu vodu. Po želji možete dodati još mleka kako bi proso bilo kremasto. Umešajte kokosovo brašno i cimet, podelite na dve porcije i dodajte banane i jagode, pa prelijte svaku porciju kašičicom javorovog sirupa. Za ovaj recept proso možete spremiti dan ranije.