Sastojci

  • 1 naseckan crni luk
  • 2 izgnječena češnja belog luka
  • 2,5 kašičice karija
  • 3/4 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenog karanfilića
  • 3 šolje vode
  • 2 šargarepe tanko nasečene
  • 1/2 karfiola razdvojenog na sitnije cvetove
  • 1/2 šolje suvog grožđa
  • 1 šolja smeđeg pirinča
  • 1 šolja graška, svežeg ili smrznutog
  • 1 naseckan paradajz
Aromatični pirinač sa povrćem

Priprema recepta

Na malo vode prodinstajte crni i beli luk. Dodajte kari, cimet i karanfilić pa kuvajte još dva minuta. Dodajte preostalu vodu, šargarepu, karfiol, suvo grožđe i pirinač i ostavite da proključa, pa smanjite temperaturu i ostavite da krčka oko 40 minuta. Na kraju umešajte grašak i paradajz, pa ostavite još desetak minuta da kuva. Odmah servirajte.