Sastojci
- 1 naseckan crni luk
- 2 izgnječena češnja belog luka
- 2,5 kašičice karija
- 3/4 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice mlevenog karanfilića
- 3 šolje vode
- 2 šargarepe tanko nasečene
- 1/2 karfiola razdvojenog na sitnije cvetove
- 1/2 šolje suvog grožđa
- 1 šolja smeđeg pirinča
- 1 šolja graška, svežeg ili smrznutog
- 1 naseckan paradajz
Priprema recepta
Na malo vode prodinstajte crni i beli luk. Dodajte kari, cimet i karanfilić pa kuvajte još dva minuta. Dodajte preostalu vodu, šargarepu, karfiol, suvo grožđe i pirinač i ostavite da proključa, pa smanjite temperaturu i ostavite da krčka oko 40 minuta. Na kraju umešajte grašak i paradajz, pa ostavite još desetak minuta da kuva. Odmah servirajte.