Sastojci

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 450 g mlevene junetine
  • 1 kašičica soli
  • 2 batata srednje veličine nasečena na kockice
  • 450 g naseckanog paradajza
  • 1/4 kašičice čili praha
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice mlevenog kumina
  • 1/4  šolje vode
  • 1 šolja baby spanaća
  • Sok od 1 limete
Mlevena junetina sa batatom

Priprema recepta

U većem tiganju zagrejte kašiku maslinovog ulja na temperaturu srednje jačine, pa dodajte mleveno meso i mešajte 8-10 minuta dok meso ne promeni boju. Tiganj ispraznite, pa dodajte još 2 kašike maslinovog ulja, ubacite slatki krompir, čili prah, beli luk u prahu, kumin, ½ kašičice soli i sve izmešajte. Na kraju dodajte seckani paradajz i vodu, promešajte i ostavite da sve krčka na niskoj temperaturi dok slatki krompir ne omekša, oko 15 minuta. Nakon toga umešajte prethodno pripremljeno mleveno meso, spanać i ostavite da kratko prokrčka sve dok spanać ne omekša. Na samom kraju umešajte sok od limete i dodajte još soli ako je potrebno.

Napomena: umesto mlevene junetine možete upotrebiti mlevenu ćuretinu ili piletinu.