Sastojci

  • 1 glavica karfiola srednje veličine
  • 2 šolje oraha
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 2 češnja belog luka
  • Na vrh kašičice suve žalfije
  • ½ kašičice dimljene mlevene paprika
  • ½ kašičice soli
  • 2 kašike soja sosa
Nadev za lazanje

Priprema recepta

Zagrejte rernu na 250°C. U električnom secku izmrvite karfiol i orahe do usitnjenosti koja vam odgovara, kako je obično usitnjeno mleveno meso. U većoj posudi zatim sjedinite usitnjeni karfiol i orahe sa ostalim sastojcima i rukama sve dobro izmešajte. Rasporedite zatim smešu na pleh obložen papirom i pecite 45-75 minuta, što će zavisiti od toga koliko je tanak sloj karfiola. Svakih 15 minuta promešajte, a pecite dok zrnca ne počnu da se razdvajaju i dok ne promene boju.

Ovako pripremljen karfiol se u frižideru može čuvati do tri dana, a možete ga i zamrznuti za kasniju upotrebu.