Sastojci

  • 250g šampinjona ili bukovača
  • 250g integralne testenine
  • 100 ml bujona od povrća
  • 2 manja crvena luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 3 kašike tamari sosa (može i soja sos)
  • 100g indijskog oraha
  • 500 ml biljnog mleka po izboru
  • sok od pola limuna
  • so, origano
Pasta sa kremastim sosom i pečurkama

Priprema recepta

Zagrejte tiganj tako da bude vreo, pa ubacite sitno naseckan beli luk i crni luk nasečen na tanke režnjeve i mešajte da se luk blago zapeče, a zatim dodajte po malo bujona i dinstajte sve dok luk ne omekša. Zatim dodajte naseckane šampinjone. Ako koristite bukovače, nacepkajte ih uzduž na tanke rezance, pa mešajte. Ukoliko nestane tečnosti, sipajte po malo bujona. Dodajte tamari. U međuvremenu kuvajte testeninu, ali ne da bude potpuno skuvana. Za sos izmiksajte indijski orah, biljno mleko, sok od pola limuna, kašičicu morske soli, beli luk u prahu, pa ga dodajte u tiganj sa pečurkama i sve dobro promešajte. Sos će se ubrzo zgusnuti, pa dodajte pastu zajedno sa malo vode u kojoj se kuvala kako biste dobili idealnu konzistenciju jela. Po želji pospite origanom, naseckanim čili papričicama ili ubacite naseckani luk vlašac.