Sastojci

Za testo:

  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 3/4 šolje mlake vode
  • 3/4 šolje brašna od celog zrna pšenice
  • 2 kašike brašna od ječma
  • 1 kašika maslinovog ulja

 Za nadev:

  • 2,5 šolje naseckanog svežeg spanaća
  • 2,5 šolje naseckanog paradajza
  • 1 kašika naseckanog svežeg bosiljka
  • 1 kašika origana
  • 1 kašika mlevenog belog luka (ili 1 kašičica suvog)
  • 1 kašičica bibera
  • 1/2 šolje feta sira
Pica Margarita

Priprema recepta

Pomešajte obe vrste brašna. Dodajte suvi kvasac, vodu i ulje i mešajte testo 10-15 minuta, a zatim ostavite da odstoji u frižideru najmanje jedan sat. Nakon toga tanko razvaljajte testo, stavite spanać, paradajz, bosiljak, origano, beli luk, biber i izmrvljen feta sir. U prethodno zagrejanu rernu na 230°C smestite picu i pecite 10-12 minuta, dok se sir ne otopi i testo ispeče.

Ovo testo se može čuvati u frižideru 24 sata pre pečenja, a može se iskoristiti i da se napravi ravan hleb. Ova količina je dovoljna za 4 osobe.