Sastojci
Za testo:
- 1 kašičica suvog kvasca
- 3/4 šolje mlake vode
- 3/4 šolje brašna od celog zrna pšenice
- 2 kašike brašna od ječma
- 1 kašika maslinovog ulja
Za nadev:
- 2,5 šolje naseckanog svežeg spanaća
- 2,5 šolje naseckanog paradajza
- 1 kašika naseckanog svežeg bosiljka
- 1 kašika origana
- 1 kašika mlevenog belog luka (ili 1 kašičica suvog)
- 1 kašičica bibera
- 1/2 šolje feta sira
Priprema recepta
Pomešajte obe vrste brašna. Dodajte suvi kvasac, vodu i ulje i mešajte testo 10-15 minuta, a zatim ostavite da odstoji u frižideru najmanje jedan sat. Nakon toga tanko razvaljajte testo, stavite spanać, paradajz, bosiljak, origano, beli luk, biber i izmrvljen feta sir. U prethodno zagrejanu rernu na 230°C smestite picu i pecite 10-12 minuta, dok se sir ne otopi i testo ispeče.
Ovo testo se može čuvati u frižideru 24 sata pre pečenja, a može se iskoristiti i da se napravi ravan hleb. Ova količina je dovoljna za 4 osobe.