Sastojci

  • 4 komada pilećih grudi bez kože
  • 1/2 šolje feta sira nasečenog na kocke
  • 1/4 šolje naseckanih maslina
  • 1/4 šolje nasečene pečene paprike
  • 1 kašika svežeg peršuna
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • sok od pola limuna
  • so i biber
Punjene pileće grudi

Priprema recepta

Zagrejte rernu na 200°C. U manjoj posudi izmešajte feta sir, pečenu papriku, masline i naseckan peršunov list. Pileće grudi blago posolite i pospite biberom, a zatim ih oštrim nožem zasecite sa strane i napravite „džep“ u koji ćete smestiti kašiku-dve nadeva sa feta sirom. Punjene pileće grudi stavite u pleh i pecite 35-45 minuta.

Napomena: Ovako pripremljenu piletinu možete čuvati u frižideru do tri dana. Servirajte uz mešanu zelenu salatu.