Sastojci
- 4 komada pilećih grudi bez kože
- 1/2 šolje feta sira nasečenog na kocke
- 1/4 šolje naseckanih maslina
- 1/4 šolje nasečene pečene paprike
- 1 kašika svežeg peršuna
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- sok od pola limuna
- so i biber
Priprema recepta
Zagrejte rernu na 200°C. U manjoj posudi izmešajte feta sir, pečenu papriku, masline i naseckan peršunov list. Pileće grudi blago posolite i pospite biberom, a zatim ih oštrim nožem zasecite sa strane i napravite „džep“ u koji ćete smestiti kašiku-dve nadeva sa feta sirom. Punjene pileće grudi stavite u pleh i pecite 35-45 minuta.
Napomena: Ovako pripremljenu piletinu možete čuvati u frižideru do tri dana. Servirajte uz mešanu zelenu salatu.