Sastojci

  • 1 komad pilećih grudi
  • 30g mocarela sira
  • 1 kašičica naseckanog sušenog paradajza
  • 5 većih listova svežeg bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • 1/4 kašičice karija
  • 1/4 kašičice mlevene paprike
  • malo bibera
  • 50 ml belog vina
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika namaza od smrčka
Punjene pileće grudi

Priprema recepta

Zasecite pileće grudi preko polovine oštrim nožem. Naseckajte mocarelu, bosiljak, paradajz i beli luk, pomešajte ih pa dobijenom mešavinom napunite zasečene pileće grudi. Upotrebite čačkalice kako biste „zatvorili“ rubove mesa. Smestite punjene pileće grudi na pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 185°C oko 20 minuta. Dužina pečenja će zavisiti od veličine mesa. Uklonite čačkalice, pa poslužite punjene pileće grudi sa svežom salatom ili grilovanim povrćem.

Za delikatan ukus možete napraviti sos od smrčka tako što ćete u tiganj staviti malo ulja, dodati beli luk,  a zatim belo vino. Kada vino ispari, dodajte neutralnu pavlaku, malo senfa i namaz od smrčka. Sve dobro izmešajte, pa kad je sos gotov, prelijte ga preko piletine.