Sastojci

  • 40 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 veći crveni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckanog
  • 400g zelenog sočiva, opranog i oceđenog
  • 1,5 šolja naseckanog paradajza
  • 3 šolje vode ili supe od povrća
  • 3 šolje naseckanog kelja
  • 2-3 kašike balzamiko sirćeta
  • 2 lista lovora
  • morska so i biber po ukusu
Supa od sočiva i kelja

Priprema recepta

Zagrejte ulje na temperaturu srednje jačine i dodajte crveni luk, mešajući dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i kratko promešajte, a zatim proceđeno sočivo. Nakon par minuta umešajte paradajz, dodajte vodu i listove lovora i ostavite poklopljenu supu da krčka na niskoj temperaturi dok sočivo ne omekša, ali ne suviše. Dodajte naseckani kelj, so i biber po ukusu i još vode ukoliko je potrebno, pa ostavite da krčka još desetak minuta, kako bi se skuvao kelj. Prilikom serviranja u porciju dodajte kašiku maslinovog ulja.