Sastojci
- 3 tikvice, uzduž prepolovljene
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1/2 crnog luka, sitno naseckanog
- 2 čena belog luka
- 450g mlevene junetine
- 1/2 kašičice čili praha
- 1/2 kašičice kumina
- 1/4 kašičice mlevene paprike
- 1/2 šolje crnog pasulja
- 1/2 šolje nasečenog čeri paradajza
- 1 šolja rendanog čedar sira
- himalajska so, biber
Priprema recepta
Zagrejte rernu na 180°C. Tikvice uzduž podelite i kašikom izvadite sredinu. Svaku od njih prelijte sa malo maslinovog ulja, posolite, pobiberite i pecite u rerni desetak minuta. U međuvremenu na tiganju zagrejte ulje, dodajte naseckan crni luk, par minuta kasnije naseckan beli luk, zatim mlevenu junetinu i dinstajte na umerenoj temperaturi dok se ne izgubi ružičasta boja mesa. Dodajte čili, kumin i mlevenu papriku, so, biber, a nakon toga umešajte crni pasulj i čeri paradajz. Ovom smešom punite napola pečene tikvice, a zatim od gore pospite rendani čedar sir. Pecite u rerni dok tikvice potpuno ne omekšaju, a sir se otopi.