Sastojci
- 1 kašičica ulja od susama
- 1 kašika soja sosa
- 3 češnja belog luka
- 1 kašika svežeg đumbira
- 4 mlada luka sitno naseckana
- 2 kašike kokosovog ulja
- 2 šolje sitno nasečenog svežeg ananasa
- 1 crvena paprika
- 1 veći crveni luk sitno naseckan
- 2 šolje kuvanog smeđeg pirinča
- 60g propečenog indijskog oraha (po želji)
- peršunov list (po želji)
Priprema recepta
Napravite sos tako što ćete izmešati ulje od susama, soja sos, izgnječen beli luk i rendan svež đumbir. U većem tiganju otopite kokosovo ulje, dodajte ananas i mešajte dok tečnost ne ispari. Zatim dodajte crveni i mladi luk, dinstajte još par minuta dok povrće ne omekša. Umešajte skuvan pirinač i pripremljen sos sa đumbirom, sve sjedinite i mešajte još nekoliko minuta. Servirajte sa indijskim orahom i seckanim peršunom.
Napomena: ovo jelo možete pripremiti za naredni dan, a koristite ga ili kao prilog, ili kao samostalan obrok.