Sastojci

  • 1 kašičica ulja od susama
  • 1 kašika soja sosa
  • 3 češnja belog luka
  • 1 kašika svežeg đumbira
  • 4 mlada luka sitno naseckana
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 2 šolje sitno nasečenog svežeg ananasa
  • 1 crvena paprika
  • 1 veći crveni luk sitno naseckan
  • 2 šolje kuvanog smeđeg pirinča
  • 60g propečenog indijskog oraha (po želji)
  • peršunov list (po želji)
Ukusni pirinač sa ananasom

Priprema recepta

Napravite sos tako što ćete izmešati ulje od susama, soja sos, izgnječen beli luk i rendan svež đumbir. U većem tiganju otopite kokosovo ulje, dodajte ananas i mešajte dok tečnost ne ispari. Zatim dodajte crveni i mladi luk, dinstajte još par minuta dok povrće ne omekša. Umešajte skuvan pirinač i pripremljen sos sa đumbirom, sve sjedinite i mešajte još nekoliko minuta. Servirajte sa indijskim orahom i seckanim peršunom.

Napomena: ovo jelo možete pripremiti za naredni dan, a koristite ga ili kao prilog, ili kao samostalan obrok.