Sastojci
- 1 šolja basmati pirinča
- 1,5 šolja vode
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- komad đumbira
- 1/2 šolje nasečenog paradajza
- 1/2 kašičice kumina
- 1/2 kašičice korijandera
- 1/4 kašičice cimeta
- 1 kašičica himalajske soli
- 180g tofu sira isečenog na kockice
- 2 kašike suvog grožđa
- 3 kašike seckanih badema
Priprema recepta
Operite pirinač, dodajte vodu i stavite da se kuva. Nakon što proključa, smanjite temperaturu i ostavite pirinač da se krčka poklopljen narednih 15 minuta, a zatim ga sklonite sa ringle.
U tiganju zagrejte ulje i dodajte sitno naseckan crni luk. Kada postane staklast, dodajte usitnjen beli luk i đumbir i kratko promešajte. Zatim dodajte paradajz, začine i so i kuvajte još par minuta. Sklonite sa ringle, dodajte tofu, suvo grožđe i seckane bademe. Sve dobro promešajte.