Sastojci

  • 1 šolja basmati pirinča
  • 1,5 šolja vode
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 4 čena belog luka
  • komad đumbira
  • 1/2 šolje nasečenog paradajza
  • 1/2 kašičice kumina
  • 1/2 kašičice korijandera
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 1 kašičica himalajske soli
  • 180g tofu sira isečenog na kockice
  • 2 kašike suvog grožđa
  • 3 kašike seckanih badema
Veganski tofu birjani

Priprema recepta

Operite pirinač, dodajte vodu i stavite da se kuva. Nakon što proključa, smanjite temperaturu i ostavite pirinač da se krčka poklopljen narednih 15 minuta, a zatim ga sklonite sa ringle.

U tiganju zagrejte ulje i dodajte sitno naseckan crni luk. Kada postane staklast, dodajte usitnjen beli luk i đumbir i kratko promešajte. Zatim dodajte paradajz, začine i so i kuvajte još par minuta. Sklonite sa ringle, dodajte tofu, suvo grožđe i seckane bademe. Sve dobro promešajte.