Sastojci

  • 900 g mladog krompira
  • 12 češnjeva belog luka
  • 1/3 šolje limunovog soka
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • soli po ukusu
Krompir sa belim lukom

Priprema recepta

Operite krompir, osušite, pa ga pecite u rerni na plehu podmazanom uljem na 190°C, dok krompir ne bude pečen. U međuvremenu stavite beli luk u električni secko, dodajte so pa izmiksajte, a zatim naizmeničnu dodajte po malo ulja i limunovog soka, kao kada pravite majonez, dok ih ne potrošite. Kada je krompir pečen, dok je još vreo dodajte sos od belog luka i izmešajte, pa sačekajte par minuta pre serviranja kako bi toplota krompira malo “skuvala” sos. Ako vam je prejaka aroma belog luka, dodajte više ulja (ili smanjite beli luk). Ovo jelo se može jesti hladno, čak je sutradan još bolje jer su se krompir i sos dobro sjedinili.