Sastojci

  • 1,5 šolja bujona od povrća
  • 2 kašika paste od paradajza
  • 2 kašičice mlevenog korijandera
  • 1 kašičica čili praha
  • 1,5 kašičica mlevenog kumina
  • 1,5 kašičica dimljene mlevene paprike
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 1,5 kašičica javorovog sirupa
  • 2 kašike kakao praha
  • 1/2 šolje bujona od povrća
  • 1 naseckan crni luk
  • 2 izgnječena čena belog luka
  • 1 crvena paprika, naseckana
  • 1,5 šolja kuvanog belog pasulja
  • 1,5 šolja kuvanog zelenog sočiva
Pirinač sa umakom od pasulja i sočiva

Priprema recepta

Pomešajte sve sastojke za umak. U većoj posudi zagrejte pola šolje bujona od povrća i dodajte papriku, crni i beli luk i mešajte dok povrće ne omekša, oko pet minuta. Dodajte sastojke za umak, ostavite da proključa, zatim smanjite temperaturu i pustite da krčka još 7-8 minuta, dok se umak ne zgusne. Dodajte kuvan pasulj i sočivo, poklopite i ostavite na niskoj temperaturi još desetak minuta. Umak servirajte sa kuvanim smeđim pirinčem i salatom, a možete ga servirati i uz pastu.