Sastojci

  • 1 manja tikvica
  • 1 šolja kelja ili spanaća
  • 1/2 šolje graška
  • 1/4 šolje kinoe
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka, mlevenog ili gnječenog
  • 1 manji crni luk, naseckan
  • 2 naseckane šargarepe
  • 400g naseckanog paradajza
  • 4 šolje vode
  • 2 kašičice italijanskog začina
  • 2 lista lovora
  • nutritivni kvasac ili parmezan
  • so i biber po ukusu
Prolećna supa sa kinoom

Priprema recepta

Na ulju blago propržite crni i beli luk, dodajte šargarepu, pa nakon 2-3 minuta ubacite paradajz, kinou, začine i vodu. Ostavite da proključa, pa smanjite temperaturu i pustite da se supa krčka dvadesetak minuta. Na kraju dodajte nutritvni kvasac ili parmezan ako želite da supica ima ukus sira.