Sastojci

  • 450g mlevene ćuretine
  • 6 šolja pilećeg bujona
  • 400g nasečenog paradajza
  • 2 naseckane sveže paprike
  • 1/2 šolje basmati pirinča
  • 1 naseckan crni luk
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice suvog origana
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka
  • 1 list lovora
  • 1 kašičica Vorčester sosa
Supa sa ćuretinom

Priprema recepta

Na ulju prvo sotirajte crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte naseckan beli luk i mešajte oko minut. Zatim ubacite ćuretinu i sve skupa dinstajte dok ćuretina ne promeni boju. Dodajte preostale sastojke, ostavite da proključa, pa smanjite temperaturu i poklopljeno kuvajte na tihoj vatri oko dvadesetak minuta, tako da pirinač bude kuvan, a povrće omekša. Začinite po ukusu.