Sastojci
- 450g mlevene ćuretine
- 6 šolja pilećeg bujona
- 400g nasečenog paradajza
- 2 naseckane sveže paprike
- 1/2 šolje basmati pirinča
- 1 naseckan crni luk
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice suvog origana
- 1/2 kašičice suvog bosiljka
- 1 list lovora
- 1 kašičica Vorčester sosa
Priprema recepta
Na ulju prvo sotirajte crni luk dok ne postane staklast, pa dodajte naseckan beli luk i mešajte oko minut. Zatim ubacite ćuretinu i sve skupa dinstajte dok ćuretina ne promeni boju. Dodajte preostale sastojke, ostavite da proključa, pa smanjite temperaturu i poklopljeno kuvajte na tihoj vatri oko dvadesetak minuta, tako da pirinač bude kuvan, a povrće omekša. Začinite po ukusu.