Sastojci
- 1/2 šolje tofu sira
- 3/4 šolje šampinjona
- 1 crvena paprika
- 1/2 glavice crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 1 šolja spanaća
- 1 šargarepa
- 1/2 avokada
- 1 šolja kuvanog crnog pasulja
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike nutritivnog kvasca
- 1 kašičica čili Praha
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica soli
Priprema recepta
Zagrejte maslinovo ulje pa dodajte iseckan crni luk, beli luk i papriku i mešajte dok luk ne dobije zlatnu boju. Rukama izmrvite tofu, pa ubacite u tiganj, zatim dodajte narendanu šargarepu i sve mešajte dok tofu ne dobije smeđu boju, a nakon toga ubacite pečurke, spanać i nutritivni kvasac. Mešajte još par minuta, pa na kraju umešajte oceđen pasulj, kumin, čili i so. Sve skupa još mešajte 4-6 minuta. Servirajte uz kriške avokada i hleb od celog zrna žita.