Sastojci

  • 1/2 šolje tofu sira
  • 3/4 šolje šampinjona
  • 1 crvena paprika
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 2 češnja belog luka
  • 1 šolja spanaća
  • 1 šargarepa
  • 1/2 avokada
  • 1 šolja kuvanog crnog pasulja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike nutritivnog kvasca
  • 1 kašičica čili Praha
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica soli
Biljna „kajgana“

Priprema recepta

Zagrejte maslinovo ulje pa dodajte iseckan crni luk, beli luk i papriku i mešajte dok luk ne dobije zlatnu boju. Rukama izmrvite tofu, pa ubacite u tiganj, zatim dodajte narendanu šargarepu i sve mešajte dok tofu ne dobije smeđu boju, a nakon toga ubacite pečurke, spanać i nutritivni kvasac. Mešajte još par minuta, pa na kraju umešajte oceđen pasulj, kumin, čili i so. Sve skupa još mešajte 4-6 minuta. Servirajte uz kriške avokada i hleb od celog zrna žita.