Sastojci
(za 8 pločica)
- 100g mešavine suvog grožđa i suvih brusnica
- 100g pečenih badema
- 50g pečenog susama
- 50g pečenog suncokreta
- 50g oraha
- 2 kašike čia semenki
- 2 kašike semenki konoplji
- 60ml meda/javorovog sirupa
- 60ml putera od susama
- 2 kašike kokosovog ulja
Priprema recepta
Suvo grožđe i brusnice potopite u vodu na 15 minuta pa ocedite.
Bademe, susam, suncokret, orahe, suvo grožđe i brusnice usitnite u seckalici pa prebacite u veću činiju. Dodajte med, čia semenke, semenke konoplje, puter od susama i kokosovo ulje. Sve dobro izgnječite.
Manju tepsiju obložite papirom za pečenje. Utapkajte smesu ravnomerno da bude 3 cm debljine. Ostavite u frižideru nekoliko sati.
Kada se smesa skroz stegnula isecite je na pločice željene veličine.
Čuvajte u frižideru.