Sastojci

  • 4 dl belog vina
  • 2 dl kokosovog ulja
  • 250 g brašna od spelte
  • 250 g integralnog pšeničnog brašna
  • 300 g golice
  • 50 g mlevenog lana
  • 50 g lana u zrnu
  • 100 g neslanog kikirikija
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo
Krekeri sa golicom i belim vinom

Priprema recepta

Brašno pomešati sa belim vinom i kokosovim uljem, dodati so i semenke lana i golice i kikiriki, pa postepeno dodavati integralno brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo. Zamesiti testo i ostaviti 15 minuta u frižideru. Ohlađeno testo razvući oklagijom na pobrašnjenoj površini na debljinu od 6-7 mm (bolje je i deblje, nego tanje), vaditi keks čašom, pa redjati na pek papir u pleh. Peći na 180 stepeni 20-25 minuta.