Sastojci
- 900ml tople supe od povrća
- 30ml maslinovog ulja
- 250g šampinjona, očišćenih, opranih i isečenih na kriške
- so i biber po ukusu
- 1 tanko sečen praziluk, dobro ispran i osušen
- 1 šolja pirinča
- 50ml suvog belog vina ili dodati još supe od povrća
- sveži peršun za ukrašavanje
Priprema recepta
Zagrejte veliki tiganj na temperaturu srednje jačine. Dodajte jednu kašiku maslinovog ulja, a kad se ulje ugreje dodajte isečene šampinjone. Mešajte dok pečurke ne dobiju lepu, smeđu boju, a zatim dodajte so i biber po ukusu. Sklonite spremljene šampinjone sa strane. U isti tiganj zatim dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja, a kad se ugreje ubacite seckani praziluk dok ne omekša. Zatim dodajte pirinač, pa vino i mešajte dok tečnost ne bude upijena. Nakon toga lagano naspite toplu supu od povrća, smanjite temperaturu i ostavite da se kuva, povremeno mešajući. Koliko će se dugo kuvati, zavisi od vrste pirinča koju ste upotrebili. Kada je pirinač skuvan, sklonite ga i umešajte ranije pripremljene šampinjone. Dodajte još začina ukoliko je potrebno i pospite seckanim peršunom.