Sastojci
- 6 šolja usitnjenih cvetova karfiola
- 3/4 šolje brašna od leblebije
- 1/2 šolje mleka
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 2 kašike javorovog sirupa
- 1 kašika tamarija
- 2 kašičice ulja od susama
- 2 kašičice jabukovog sirćeta
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira
- 1 kašičica tostiranog susama
- 1 kašika naseckanog vlašca
- Ulje u spreju
Priprema recepta
Zagrejte rernu na 230°C. Sjedinite brašno od leblebije, mleko, beli luk u prahu, so i crni biber, pa ubacite cvetove karfiola i sve dobro izmešajte kako bi se karfiol ravnomerno obložio. Tako pripremljen karfiol poređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom i poprskali uljem. Pecite dvadesetak minuta. U međuvremenu izmešajte javorov sirup, sirće, ulje od susama i mleveni đumbir. Prelijte preko pečenog karfiola, dobro izmešajte pa pecite dodatnih pet minuta. Na kraju pospite pečenim susamom i naseckanim vlašcem.