Sastojci

  • 6 šolja usitnjenih cvetova karfiola
  • 3/4 šolje brašna od leblebije
  • 1/2 šolje mleka
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašika tamarija
  • 2 kašičice ulja od susama
  • 2 kašičice jabukovog sirćeta
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1 kašičica tostiranog susama
  • 1 kašika naseckanog vlašca
  • Ulje u spreju
Zalogaji od karfiola sa susamom

Priprema recepta

Zagrejte rernu na 230°C. Sjedinite brašno od leblebije, mleko, beli luk u prahu, so i crni biber, pa ubacite cvetove karfiola i sve dobro izmešajte kako bi se karfiol ravnomerno obložio. Tako pripremljen karfiol poređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom i poprskali uljem. Pecite dvadesetak minuta. U međuvremenu izmešajte javorov sirup, sirće, ulje od susama i mleveni đumbir. Prelijte preko pečenog karfiola, dobro izmešajte pa pecite dodatnih pet minuta. Na kraju pospite pečenim susamom i naseckanim vlašcem.