Sastojci
- 1 šolja urmi bez koštica
- 1/4 šolje suvih višanja
- 3/4 šolje indijskog oraha
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 1 kašika mača praha
- malo soli
Priprema recepta
Kombinujte sve sastojke u električnoj seckalici i ostavite da se mešaju bar dva minuta, dok se ne formira čvrsta lepljiva masa. Prvo ubacite mača i kakao prah, a zatim dodajte sve ostalo, kako se praškaste komponente tokom mešanja ne bi razletele. Rasporedite zatim smesu između dva papira za pečenje i sa daskom za sečenje dobro pritisnite tako da dobijete debljinu 1 cm ili koliko vam odgovara. Premestite u frižider na pola sata, kako bi se masa stegla pre nego što je isečete na komade. Ovi barovi mogu da stoje u frižideru nedelju dana.
Savet: ova poslastica može dobro da vam posluži u momentima kada vam je potrebna dodatna doza energije i kada znate da vas čeka mentalni napor.