Sastojci

  • 1 šolja urmi bez koštica
  • 1/4 šolje suvih višanja
  • 3/4 šolje indijskog oraha
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 1 kašika mača praha
  • malo soli
Barovi sa mača prahom

Priprema recepta

Kombinujte sve sastojke u električnoj seckalici i ostavite da se mešaju bar dva minuta, dok se ne formira čvrsta lepljiva masa.  Prvo ubacite mača i kakao prah, a zatim dodajte sve ostalo, kako se praškaste komponente tokom mešanja ne bi razletele. Rasporedite zatim smesu između dva papira za pečenje i sa daskom za sečenje dobro pritisnite tako da dobijete debljinu 1 cm ili koliko vam odgovara. Premestite u frižider na pola sata, kako bi se masa stegla pre nego što je isečete na komade. Ovi barovi mogu da stoje u frižideru nedelju dana.

Savet: ova poslastica može dobro da vam posluži u momentima kada vam je potrebna dodatna doza energije i kada znate da vas čeka mentalni napor.