Sastojci
- 3 kašike čia semenki
- 1/2 šolje mleka po izboru
- 60 ml instant kafe
- 1 kašika javorovog sirupa
- 1 kašičica badem listića
Priprema recepta
Izmešajte dobro čia semenke, mleko, kafu, javorov sirup pa povremeno promešajte satojke u narednih pola sata dok čia semenke ne nabubre. Posudu poklopite, smestite u frižider na dva sata ili preko noći. Pre posluženja čia puding pospite badem listićima.
Saveti za pripremu čia pudinga
Uvek u tečnost dodajte čia semenke jer ćete ih tako lakše izmešati. Ako ste u dilemi da li dodati med ili javorov sirup, javorov sirup će se bolje rastvoriti u hladnom mleku. Ako ostavite puding preko noći, pa je ujutru suviše gust, dodajte još malo mleka i promešajte. Puding možete i zagrejati, ako više volite topao.