Sastojci

  • 3 kašike čia semenki
  • 1/2 šolje mleka po izboru
  • 60 ml instant kafe
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 1 kašičica badem listića
Čia puding sa kafom

Priprema recepta

Izmešajte dobro čia semenke, mleko, kafu, javorov sirup pa povremeno promešajte satojke u narednih pola sata dok čia semenke ne nabubre. Posudu poklopite, smestite u frižider na dva sata ili preko noći. Pre posluženja čia puding pospite badem listićima.

Saveti za pripremu čia pudinga
Uvek u tečnost dodajte čia semenke jer ćete ih tako lakše izmešati. Ako ste u dilemi da li dodati med ili javorov sirup, javorov sirup će se bolje rastvoriti u hladnom mleku. Ako ostavite puding preko noći, pa je ujutru suviše gust, dodajte još malo mleka i promešajte. Puding možete i zagrejati, ako više volite topao.