Sastojci

  • 2 zrela avokada srednje veličine
  • 2 zrele banane
  • 2 kašika ekstra devičanskog kokosovog ulja
  • 8 kašika kakao praha
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 200ml kokosovog mleka
  • malo soli
Čokoladna pena sa avokadom i narom

Priprema recepta

Avokado presecite na pola, odstranite semenku i kaškom odvojte sredinu od kore i stavite u eletričnu seckalicu. Dodajte banane, kokosovo ulje, kakao prah, javorov sirup, kokosovo mleko i malo soli i miksajte dok se ne dobije penasta masa. Ako je potrebno, zaustavite seckalicu jednom ili dvaput pa špatulom skinite i promešajte delove smese ako su se zalepili za zid seckalice. Kada se dobro umuti i dobije penasta masa, prespite u posude za posluživanje i smestite u zamrzivač na 30 minuta, a zatim premestite u frižider. Kada je ohlađeno, pospite semenkama nara ili bobičastim voćem po izboru.