Sastojci
Krem :
- 60ml bademovog mleka
- 175g crne čokolade
- 2 supene kašike rastopljenog kokosovog ulja
- stevia po ukusu ( umesto stevie mogu agava ili eritritol)
- prstohvat soli
Podloga:
- 150g indisjkog oraha
- 100g sirovih badema
- 500g urmi bez koštica (potopite ih u toploj vodi na 10-ak minuta, a zatim iscedite)
- 125g šolje kakaa
- prstohvat soli
Priprema recepta
Stavite u blender 100g indijskog oraha i bademe i dobro ih sameljite. Dodajte kakao, so i mutite još kratko kako bi se dobro sjedinili. Potom dodajte urme, koje ste prethodno potopili, i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Izdvadite testo iz blendera i dodajte 50g iseckanih oraha. Promešajte kako bi se sastojci sjedinili. Obložite pravougaoni kalup papirom za pečenje, pa ravnomerno rasporedite testo. Stavite kalup u frižider da se prohladi.
Za pripremu krema najpre u mikrotalasnoj pećnici ugrejte bademovo mleko (oko 45 sekundi). Stavite čokoladu u toplo mleko da se rastopi. Dodajte so, rastopljeno kokosovo ulje i steviju, pa sve dobro umutite mikserom. Prelijte krem preko kolača, odložite u frižider na 10-ak minuta pa isecite na 12 jednakih delova. Prijatno!