Sastojci

  • 90 g mlevenog keksa od integralnih žitarica
  • 1 kašika otopljenog kokosovog ulja ili putera
  • 2+1/3 šolje grčkog jogurta
  • 1/4 šolje kakao praha
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašičice javorovog sirupa
  • 1/2 kašičice ekstrakta od vanile
  • 1 kašika zrnaca nara
  • 1 kašika naseckanog kandiranog đumbira
Čokoladni čizkejk

Priprema recepta

Dobro izmešajte mleveni keks i kokosovo ulje (ili puter). Rasporedite smesu na 4 manje termostabilne činije (tako da u svaku činiju ide oko 2 kašike keksa, gornji prečnik činije je 10-12 cm) i dobro je utisnite na dno i zidove.  Pecite na 200°C  8 minuta, dok keks ne postane zlatno-žut. U međuvremenu ručnim mikserom izmešajte 2 šolje grčkog jogurta,  kakao, 1 kašiku šećera i 2 kašičice javorovog sirupa.

Za toping: 1/3 šolje grčkog jogurta pomešajte sa vanilom, dodajte zrnca nara i kandirani đumbir, izmešajte pa dodajte preko krema. Za dekoraciju možete dodati još poneko zrnce nara i kandirani đumbir. Ohladite u frižideru i služite.

Napomena: pečenje će pomoći da kora sa keksom bude kompaktna. Ovaj deo možete i preskočiti. U tom slučaju činije sa formiranom korom od keksa smestite u frižider na sat vremena da se kokosovo ulje ili puter stegnu, pa onda dodajte fil i toping.