Sastojci

  • 120ml otopljenog kokosovog ulja
  • 50ml javorovog sirupa
  • 1 kašičica morske soli
  • 270g ovsenih pahuljica
  • 100g kokos listića
  • 100g nepečenih semenki suncokreta
  • 100g nepečenih semenki bundeve
  • 1,5 kašičica mlevenog cimeta
Granola

Priprema recepta

Zagrejte rernu na 150°C. Izmešajte kokosovo ulje, javorov sirup i so. Zatim dodajte ovsene pahuljice, kokosove listiće, semenke suncokreta i bundeve. Sve dobro izmešajte i ravnomerno rasporedite po plehu obloženom papirom za pečenje. Pecite dok smeša ne dobije zlatno braon boju, oko 45-55 minuta, a na svakih 15 minuta promešajte kako bi se mešavina ravnomerno ispekla. Na kraju, nakon što granolu izvadite iz rerne dodajte cimet i potpuno ohlađenu spakujte u dekorativnu teglu.