Sastojci
- 120ml otopljenog kokosovog ulja
- 50ml javorovog sirupa
- 1 kašičica morske soli
- 270g ovsenih pahuljica
- 100g kokos listića
- 100g nepečenih semenki suncokreta
- 100g nepečenih semenki bundeve
- 1,5 kašičica mlevenog cimeta
Priprema recepta
Zagrejte rernu na 150°C. Izmešajte kokosovo ulje, javorov sirup i so. Zatim dodajte ovsene pahuljice, kokosove listiće, semenke suncokreta i bundeve. Sve dobro izmešajte i ravnomerno rasporedite po plehu obloženom papirom za pečenje. Pecite dok smeša ne dobije zlatno braon boju, oko 45-55 minuta, a na svakih 15 minuta promešajte kako bi se mešavina ravnomerno ispekla. Na kraju, nakon što granolu izvadite iz rerne dodajte cimet i potpuno ohlađenu spakujte u dekorativnu teglu.