Sastojci

  • 500ml mleka
  • 3 jajeta
  • kašičica vanila ekstrakta
  • 50g smeđeg šećera
  • 20g za karamel
Karamel puding

Priprema recepta

Umutite mikserom jaja, a zatim dodajte mleko, ekstrakt od vanile i šećer.

Za karamel otopite 20g šećera na srednjoj temperaturi i kada počne lagano da menja boju prespite ga u okruglu tepsiju prečnika 25 cm. Nije važno ako ne prekrije celo dno. Zatim naspite mešavinu mleka i jaja. Može vas zbuniti to što je mešavina potpuno tečna, ali tako treba da bude. Ovu posudu zatim spustite u širu posudu u koju ste nalili vodu, a koja dopire do polovine tepsije sa mlekom i jajima. Stavite sve zajedno u rernu i pecite 45 minuta na 190°C. Nakon tog vremena, izvadite puding iz rerne i ostavite da se ohladi. Zatim poklopite plitkim tanjirom, okrenite za 180° i vaš puding je spreman!

Poslužite hladno i po želji dodajte malo muskatnog oraščića.