Sastojci
- 50g kokosovog ulja
- 40g javorovog sirupa
- 1 cvekla srednje veličine - presna, oguljena i fino usitnjena
- 2 kašike kakao praha
- 220g mlevenih badema
- 3 jajeta
- 3 kašike kokosovog šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
Priprema recepta
Zagrejte rernu na 180°C. Cvekli koju ste usitnili u elektičnoj seckalici dodajte kokosovo ulje, javorov sirup i kakao, pa lagano kuvajte nekoliko minuta na niskoj temperaturi kako bi se dobio čokoladni sos. Zatim umešajte mlevene bademe, kokosov šećer i prašak za pecivo, dodajte umućena jaja i sve dobro sjedinite. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 30 do 40 minuta.
Kolač možete preliti glazurom koju ste napravili od jednakih delova otopljene tamne čokolade i kokosovog ulja.