Sastojci
- 120g integralnog brašna
- 60g ovsenih pahuljica
- 110g hladnog neslanog putera, isečenog na sitne komade
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 70g kokosovog šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1/4 kašičice soli
- Za fil:
- 1,5 kg jabuka oguljenih, očišćenih i nasečenih na krupne komade
- kora i sok od polovine manjeg limuna
- kora i sok od jedne pomorandže
- 1 kašičica cimeta
- 70g smeđeg šećera
Priprema recepta
Zagrejati pećnicu na 190°C. U veću posudu smestite nasečene jabuke i dodajte ostale sastojke za fil, tako da se ravnomerno rasporede po jabukama. Zatim jabuke premestite u keramičku posudu u kojoj će se kolač peći.
Umešajte dobro brašno, ovsene pahuljice, prašak za pecivo, kokosov šećer, cimet i so. Zatim dodajte naseckan puter i rukama dalje usitnite puter tako da se ravnomerno izmeša sa brašnom i pahuljicama. Tu smešu pospite preko jabuka, rasporedite je i pecite kolač oko 40-45 minuta dok ne dobije zlatno braon boju. Ohladite pre serviranja.