Sastojci

  • 200 g ovsenih pahuljica
  • 135 g mlevenih ovsenih pahuljica
  • 1 šolja otopljenog kokosovog ulja
  • 50 g naseckanih urmi
  • 1/4 kašičice soli
  • 250 g kikiriki putera
  • 280 g tamne čokolade
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
Kolač sa ovsenim pahuljicama

Priprema recepta

Izmešajte ovsene pahuljice, kokosovo ulje, naseckane urme i ekstrakt od vanile, pa dobro sjedinite kašikom. 2/3 ove smese istresite na pleh obložen papirom, pa dobro utisnite da se formira podloga. Smestite je na hlađenje dok pripremate fil. Čokoladu i kikiriki puter otopite na pari i dobro izmešajte. Kada je fil ujednačen prespite ga preko kore od ovsenih pahuljica. Preko fila pospite preostalu trećinu pahuljica. Smestite kolač u frižider na dva sata, a zatim secite na kocke