Sastojci
- 200 g ovsenih pahuljica
- 135 g mlevenih ovsenih pahuljica
- 1 šolja otopljenog kokosovog ulja
- 50 g naseckanih urmi
- 1/4 kašičice soli
- 250 g kikiriki putera
- 280 g tamne čokolade
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
Priprema recepta
Izmešajte ovsene pahuljice, kokosovo ulje, naseckane urme i ekstrakt od vanile, pa dobro sjedinite kašikom. 2/3 ove smese istresite na pleh obložen papirom, pa dobro utisnite da se formira podloga. Smestite je na hlađenje dok pripremate fil. Čokoladu i kikiriki puter otopite na pari i dobro izmešajte. Kada je fil ujednačen prespite ga preko kore od ovsenih pahuljica. Preko fila pospite preostalu trećinu pahuljica. Smestite kolač u frižider na dva sata, a zatim secite na kocke