Sastojci
- 120ml meda, sobne temperatur
- 120ml putera od badema, sobne temperature
- 100g badema, vrlo sitno samlevenih
- 30g pirea od jabuke
- 20ml kokosovog ulja
- vanila ekstrakt
- 150g ražanog brašna
- polovina male kašikice praška za pecivo
• susam za posipanje
Priprema recepta
Rernu zagrejati na 180 stepeni. U većoj posudi sjediniti med, puter od badema, vanilu i pire od jabuka. Sve dobro promešati dok grudvice iz bademovog putera skroz ne nestanu. U posebnoj posudi prosejati brašno i sjediniti ga sa mlevenim bademima i praškom za pecivo. Smesu sa brašnom lagano dodavati smesi sa medom uz konstantno mešanje. Od dobijene smese praviti kuglice veličine oko 20g, pa ih uvaljati u susam. Kuglice ređati na pleh za pečenje. Peći 10 minuta na 180 stepeni. Kolačiće ostaviti 10 min da se ohlade pre serviranja.