Sastojci

  • 1 šolja mlevenih pečenih lešnika
  • 2 kašike kokosovog brašna
  • ⅓ šolje mlevenih ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica cejlonskog cimeta
  • 1 kašićica đumbira u prahu
  • Kora od jednog limuna
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 1 kašika agave sirupa
  • 1 šolja otkoštenih urmi
  • 50g crne čokolade
Novogodišnji kolač sa urmama

Priprema recepta

Samleti lešnike, ovsene pahuljice,urme u seckalici. Zatim dodati kokosovo brašno, cimet, đumbir, limunovu koru, limunov sok. Otopiti kokosovo ulje i zajedno sa agavinim sirupom umešati u pripremljenu smesu. Smesu mesiti rukama dok se ne dobije čvrsta i kompaktna loptica. Lopticu staviti na papir za pečenje i razvući je oklagijom debljine 0,5 cm. Modlom za medenjake praviti kolačiće u obliku srca, i ređati na papir za pečenje. Peći 15 minuta na 110 c . I ostaviti još 10 minuta da se stegnu na sobnoj temperaturi.

Dekorisanje:

Istopiti 50 gr crne čokolade sa 1 kašikom kokosovog ulja. Kada je čokolada tečna i glatka, umakati samo jednu polovinu kolačića. Ostaviti 10 minuta da se stegnu, i nakon toga uživati u ovim divnim kolačićima.

Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čašu vina. Prijatno!