Sastojci
- 1 šolja mlevenih pečenih lešnika
- 2 kašike kokosovog brašna
- ⅓ šolje mlevenih ovsenih pahuljica
- 1 kašičica cejlonskog cimeta
- 1 kašićica đumbira u prahu
- Kora od jednog limuna
- 1 kašika limunovog soka
- 2 kašike kokosovog ulja
- 1 kašika agave sirupa
- 1 šolja otkoštenih urmi
- 50g crne čokolade
Priprema recepta
Samleti lešnike, ovsene pahuljice,urme u seckalici. Zatim dodati kokosovo brašno, cimet, đumbir, limunovu koru, limunov sok. Otopiti kokosovo ulje i zajedno sa agavinim sirupom umešati u pripremljenu smesu. Smesu mesiti rukama dok se ne dobije čvrsta i kompaktna loptica. Lopticu staviti na papir za pečenje i razvući je oklagijom debljine 0,5 cm. Modlom za medenjake praviti kolačiće u obliku srca, i ređati na papir za pečenje. Peći 15 minuta na 110 c . I ostaviti još 10 minuta da se stegnu na sobnoj temperaturi.
Dekorisanje:
Istopiti 50 gr crne čokolade sa 1 kašikom kokosovog ulja. Kada je čokolada tečna i glatka, umakati samo jednu polovinu kolačića. Ostaviti 10 minuta da se stegnu, i nakon toga uživati u ovim divnim kolačićima.
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čašu vina. Prijatno!